Fotografia 2023
XI Workshop Internacional de Fotografia
Del 3 al 15 de juliol de 2023
Director: Hisao Suzuki
Equip docent: Júlia de Balle, Theo Domini, Fumi Suzuki
Durada: 13 dies
Càrrega lectiva: 65 hores
Càrrega Programa obert: 12 hores
Nivell: Iniciació / Avançat
Idioma: Espanyol / Anglès
Lloc: Espai Barberí, Olot, Girona
Objectiu
L’objectiu és ampliar els coneixements sobre la fotografia, tant teòrics com pràctics, en la representació de l’espai i l’arquitectura, a partir de l’apropament a l’obra d’RCR Arquitectes i a la fotografia d’Hisao Suzuki. Els exercicis combinen la reflexió sobre el procés de treball i la seva posada en pràctica des d’una aproximació conscient a l’espai i a tot allò que ens envolta, i així contribuir al despertar dels sentits i estimular la creació d’imatges comunicatives, adaptables també als nous formats digitals i les tendències de les xarxes socials, i que ens facin experimentar, voler tocar, escoltar i estar en aquest lloc.
Amb el suport de
Programa
Campus. Conferències sobre la càmera i la fotografia, el treball del fotògraf d’arquitectura, el workflow de treball amb Photoshop i Lightroom, el monitor, impressió en paper, edició i publicació, i una aproximació a la comunicació visual. Hi haurà visites conjuntes a l’obra d’RCR Arquitectes a l’entorn proper.
Taller creatiu. Cada participant farà un reportatge fotogràfic relacionat amb la temàtica de l’aire, posant en pràctica els coneixements apresos.
Revisions. Correccions amb Hisao Suzuki i l’equip docent, i revisió amb RCR Arquitectes.
Excursions a l’obra d’RCR. S’organitzen visites guiades a l’obra pública d’RCR a Olot i al celler de Perelada on s’analitzaran les claus dels projectes.
Programa obert. Cicle temàtic de conferències d’arquitectura, comunicació, art i cinema.
Coneixements informàtics i requisits tècnics
Programes
Adobe Photoshop i Adobe InDesign.
Requisits tècnics
Càmera i trípode (recomanat).
Ordinador amb resolució de pantalla mínima recomanada de 1440px.
Connexió a Internet adequada per accedir a la plataforma e-learning i per descarregar i pujar contingut. Navegador actualitzat.
Exercici: L'Aire
Explorem l’aire, element únic i volàtil. La definició d’aire abraça des d’un conjunt d’elements químics, un concepte, una inspiració, és font de vida i mort, i té un paper capital en les condicions per a l’home, els animals i els paisatges. També vol dir bellesa i font d’inspiració en l’art i l’arquitectura, capaç de fer visible allò invisible: la llum, un estat d’ànim, un ambient, o creant espais traçant límits en l’aire.
Exercici dirigit per Hisao Suzuki amb la coordinació i tutoria de Júlia de Balle i la asistència de Theo Domini i Fumi Suzuki.
Participants: Bryan Arellano, Estats Units d’Amèrica · Vivek Eadara, Índia · Alejandra Gandia-Blasco Lloret, Espanya · Victoria Gil, Espanya · Kotaro Imada, Japó · Marek Jarosz, Polònia · Samanta Martínez, Equador · Daniel Ojeda, Paraguai · Guillem Prior Carreguí, Espanya · Patricia Sobrados Rodríguez, Espanya · Margaux Torrelle, Bèlgica · Raquel Tsuzuki Morita, Brasil · Ana Luz Valencia Castillo, Mèxic · Ryan Wang, Austràlia.
Esbós: L’aire, Sèrie 1, Juny 2023. Aiguada a la tinta i llapis sobre paper Canson Imagine 200 g/m². 23×32.5 cm. 23-203_E05
Condicions
Places previstes: 24 places presencials
Perfil: El curs s’adreça a persones majors de 18 anys, de qualsevol disciplina creativa o origen.
Inscripció: Cal omplir el formulari a Inscripcions.
Cost de la inscripció: 50 euros (no reemborsables).
Procés d’admissió: Hi participen tots els inscrits.
Criteris d’admissió: Valoració del CV-portfolio.
Matrícula: 550 euros.
Inclusions: El preu de la matrícula inclou els costos del programa del curs. El participant assumeix les despeses vinculades al desplaçament, manutenció i allotjament.
Forma de pagament: A través de la plataforma Stripe.
Certificat de participació: Certificat expedit per RCR.
Calendari
Procés d’admissió per convocatòria oberta
Dijous, 22 de desembre de 2022. Inici d’inscripcions.
Divendres, 14 d’abril de 2023. Data límit d’inscripcions.
Divendres, 21 d’abril de 2023. Comunicació d’admissions i denegacions.
Divendres, 28 d’abril de 2023. Data límit de pagament de matrícula.
Divendres, 12 de maig de 2023. Data límit de pagament de matrícula prorrogada.
Divendres, 19 de maig de 2023. Data límit per a cancel·lacions.
XI Workshop Internacional de Fotografia
Dilluns, 3 de juliol de 2023: Inici del taller
Dissabte, 8 de juliol de 2023: Excursió a l’obra pública d’RCR a Olot
Divendres, 14 de juliol de 2023: Cloenda del taller
Dissabte, 15 de juliol de 2023: Excursió al nou celler de Perelada
Equip docent
Director
Hisao Suzuki (Yamagata, Japó, 1957) va graduar-se a l’Escola de Fotografia de Tòquio, 1979. Fascinat per l’arquitectura d’Antoni Gaudí, arriba el 1982 a Barcelona, i s’hi estableix. El 1986 comença a col·laborar amb la revista El Croquis, i es converteix en el seu fotògraf principal; d’aquesta manera contribueix al reconeixement de la publicació com el mitjà de difusió d’arquitectura contemporània amb més prestigi internacional. Les seves fotografies s’han publicat, també, en nombrosos llibres i en d’altres revistes internacionals d’arquitectura i disseny.
Júlia de Balle (Barcelona, 1986) és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona (2009). En acabar els seus estudis a Berlín, s’uneix a l’equip d’RCR Arquitectes com a coordinadora de comunicació i creativa audiovisual. Ha dirigit dos documentals i actualment combina treballs per a clients externs com a realitzadora i editora dels seus propis projectes.
Theo Domini (Bordeus, França, 1992) és arquitecte per l’Escola d’Arquitectura i Paisatge de Bordeus (França). En finalitzar els estudis es va instal·lar a l’Alt Albaicín de Granada. Allí es va interessar i impregnar de l’arquitectura vernacla. Arran d’aquesta experiència, va iniciar diversos viatges d’estudi fotogràfic per descobrir les arquitectures que el commovien. Les fotografies d’aquests viatges han estat recollides en diverses monografies, en particular les de Rudy Ricciotti i RCR Arquitectes. Des del 2016 està establert com a arquitecte a Bordeus.
Fumi Suzuki (Premià de Mar, Espanya, 1990) és diplomada en Educació Social per la Universitat de Barcelona (2011). Des de l’any 2020, col·labora com a assistent de fotografía d’en Hisao Suzuki, acompanyant-lo en els diversos reportatges i organitzant l’arxiu fotogràfic de la Galeria NUAA / Hisao Suzuki Photography.