Programa obert 2024

Tema 2024 COMPARTIR

Fotograma: Le Volcan, la Forêt et les Architectes de Marie-France Michal-Kova i Marc Checinski

Compartir és un concepte relacionat amb valors com ara la generositat, la solidaritat, l’empatia i el respecte. Implica trencar amb l’egoisme i reconèixer el valor dels altres. És una forma de viure i de relacionar-se amb els altres, basada en donar i rebre com a forma d’enriquir-se i de contribuir al bé comú.

D’aquesta noció en neix la creativitat compartida que remet a processos relacionals en tots els sentits. La integració de diferents camps del coneixement permet abordar problemes complexos des de l’interdisciplinari amb una visió holística de tot procés creatiu. Els projectes són el resultat d’un diàleg creatiu, a la manera del jazz, en què es canvia el “jo” pel “nosaltres”.

El treball en equip és capaç de generar solucions innovadores i de valor que implica la participació, l’intercanvi d’idees, la cooperació i l’aprenentatge mutu entre els membres del grup.

Compartir permet aprofitar les fortaleses, els coneixements i les experiències de cada integrant de l’equip, fomenta el pensament crític, la flexibilitat, l’originalitat i la divergència, estimula la motivació, el compromís, la confiança i la satisfacció personal i grupal, facilita l’adaptació al canvi, la resolució de conflictes i la millora contínua, i genera projectes, productes o serveis de més qualitat, competitivitat i rellevància social.

Saber més

Cicle de conferències RCR TALKS

El cicle de cinc conferències està a càrrec dels fotògrafs María Bleda i José María Rosa, Premi Nacional de Fotografia 2008; l’arquitecte balear Carles Oliver Barceló, que va dirigir el projecte d’adaptació al canvi climàtic “Life Reusing Posidonia” a Formentera, el qual va rebre el premi LIFE 2021 al millor projecte de medi ambient per la Comissió Europea; Cristina Gamboa de Lacol, la cooperativa d’arquitectes a Barcelona que treballa per generar infraestructures comunitàries per a la sostenibilitat de la vida, com a eina clau per la transició ecosocial; l’artista multimèdia en residència Michail Rybakov amb l’investigador especialitzat en física computacional i sistemes complexos Hygor Melo de Sony Computer Science Laboratories de Roma (Sony CSL) amb una conferència en diàleg sota el paraigua del projecte europeu S+T+ARTS Air: Artistic Innovation for European Resilience; i Anne Lacaton i Jean-Philippe Vassal de l’estudi d’arquitectura francès Lacaton  & Vassal i Premi Pritzker 2021.

MATÈRIA BOSC VI

Saber més

Cicle de video-creacions MATÈRIA BOSC VI

Saber més

Dimarts, 2 de juliol de 2024 · Matèria Bosc VI · Pati de l'Hospici · Olot · 19h

Saber més

Dimarts, 2 de juliol de 2024 · Conferència · Pati de l'Hospici · Olot · 19h

Saber més

Dijous, 4 de juliol de 2024 · Matèria Bosc VI · Pati de l'Hospici · Olot · 19h

Saber més

Dijous, 4 de juliol de 2024 · Conferència · Pati de l'Hospici · Olot · 19h

Saber més

Dimarts, 9 de juliol de 2024 · Matèria Bosc VI · Pati de l'Hospici · Olot · 19h

Dimarts, 9 de juliol de 2024 · Conferència · Pati de l'Hospici · Olot · 19h

Saber més

Dimecres, 10 de juliol de 2024 · Matèria Bosc VI · Pati de l'Hospici · Olot · 19h

Saber més

Dimecres, 10 de juliol de 2024 · Conferència · Pati de l'Hospici · Olot · 19h

Saber més

Dijous, 11 de juliol de 2024 · Matèria Bosc VI · Pati de l'Hospici · Olot · 19h

Saber més

Dijous, 11 de juliol de 2024 · Conferència · Pati de l'Hospici · Olot · 19h

Saber més